utorak, 12. lipnja 2012.

NABAVITE BILJEŽNICU



NABAVITE SI BILJEŽNICU

Sami sebi ćete pojednostavniti stvari tako da si nabavite jednu bilježnicu koja će biti vaš dnevnik i koja će vam stajati u kuhinji i biti uvijek nadohvat ruke.

U tu bilježnicu si možete napraviti tabelu za 7 dana i u njoj složiti menu za doručak, ručak i večeru za vašeg mališana. Tako ćete rasporediti namirnice koje možete koristiti i dobiti neku raznovrsnost u prehrani, a za sljedeći tjedan ili s vremenom pripremiti i ubaciti neku novu namirnicu.
sto tako, u ovu bilježnicu ćete zapisivati svaki put kada vaše dijete bude jelo nešto novo (novi sastojak npr. šećer, ili namirnica kao sirni namaz) ili čime njegovo rublje bude oprano (novi sapun, deterđent za rublje i sl), tako da ćete u slučaju alergijske reakcije moći lakše utvrdi i izdvojiti uzrok.

Usput, ja sam omešivač za rublje prestala koristiti jer je pun koncentrata, pa je odmah izbačen iz upotrebe.

Ovih dana sam naišla na tržištu na omekšivač od Frosch-a na kojem piše da nema koncentrata i konzervansa ali nemam potvrđene informacije da je to stvarno tako.

Čini se komplicirano, ali nije, bitne su natuknice koje ćete si vi ostavljati u bilježnicici, a na koje ćete se, prema potrebi moći vratiti.


Isto tako, u bilježnicu možete lijepiti ceduljice ili komad ambalaže sa imenom proizvoda ili lijeka koje vaše dijete može koristiti – ovo je jako dobro kada netko umjesto vas mora skočiti u trgovinu ili apoteku, pa nema straha da će npr. vaš suprug kupiti nešto krivo.

Za to je dobra i neka staklenka, mala košarica, ili piksa koja će stajati u uhinji, a vi ćete u nju stavljati izreske s imenom od ambalaže, pa ćete moći vi ili vaši ukučani skočiti po neki lijek ili sirup bez da morate pamtiti sva komplicirana imena.


Ukoliko, vaše dijete mora primati određenu terapiju - napravite tabelicu u koju ćete upisivati u koliko je sati dana pojedina terapija.

To je npr. dobro ako vaše dijete ode na čuvanje od svoje bake ili tete, ponesete bilježnicu zajedno sa dijetetom, a baka ili teta će znati kada treba dijete uzeti terapiju i zapisati kada je terapija dana, a usput će odmah imati natuknice i listu koju hranu dijete smije jesti i ne smije – a vi ćete se osloboditi neprestanog ponavljanja istog.



Nema komentara:

Objavi komentar